Valitse viisaasti

Lämpötorjunta on järkevin valinta, jos halutaan päästä luteista eroon heti. Kaikki muut torjuntatavat vaativat viikkojen tai jopa kuukausien kestävän torjunnan, jossa asukas on luteiden syöttinä koko torjunta-ajan.

Valitse oikea kumppani

Meitä tuholaistorjujia on useita, jotka torjuvat eri menetelmillä. Kun valitset lämpötorjuntaa tekevän yrityksen, sinun tulee tietää muutama erittäin tärkeä asia, jotta et valitsisi väärin.

Höyrytys ei ole lämpötorjunta

Kuumahöyrytys ei ole sama kuin lämpötorjunta. Höyrytyksellä yritetään tappaa luteet kuuman höyryn avulla. Höyryn tulee osua suoraan luteeseen tai luteen munaan, jotta ne kuolisivat. Tällä käsittelyllä on mahdotonta saada luteet tapettua, koska höyry ei mene tarpeeksi syvälle esimerkiksi sängyn rakenteisiin, jossa luteet majailevat.

Vaarallinen ja tehoton "lämpötorjunta"

Olemme kuulleet, että osa ”lämpötorjuntaa” tekevistä yrityksistä tuovat sähkökäyttöiset laitteet huoneeseen tai huoneistoon ja jättävät ne sinne vuorokaudeksi täysin valvomatta. Tämä torjuntatapa on ensinnäkin laiton. Lämmityslaitteita EI saa jättää huoneistoon ilman tulityövartijaa.  Kohteeseen tulee tehdä myös tulityösuunnitelma sekä saada tulityölupa. Torjujilla tulee olla myös voimassa olevat tulityökortit.

Toiseksi, sähkötoimiset laitteet eivät nosta huoneen lämpötilaa tarpeeksi nopeasti tappaviin lukemiin, joten luteilla on hyvää aikaa lähteä karkuun huoneiston rakenteisiin, josta ne sitten pahimmassa tapauksessa leviävät naapuriin saakka. Markkinoilla ei ole niin tehokkaita sähkölämmittimiä, jotka nostasivat lämpötilan tarpeeksi korkealle, tarpeeksi nopeasti.

Tälläisella torjuntatavalla luteet eivät varmasti kuole yhdellä tai kahdellakaan käsittelykerralla. Luteet kerkeävät karkuun, ennen kuin huoneen lämpötila on saavuttanut tappavan lämpötilan.

Vaarallisinta tällaisissa torjunnassa on tulipalon vaara. Lämpöä tuottavia laitteita ei saa ikinä jättää valvomatta päälle. Tässä on ilmeinen tulipalovaara, joka vaarantaa koko perheen hengen.

Myös torjunnan tehokkuus on erittäin heikkoa tasoa, koska kukaan ei ole siirtelemässä irtaimistoa torjunnan ajan. Näin huoneeseen jää viileitä ilmataskuja, jotka luteet aivan varmasti löytävät ja jonka vuoksi myös selviytyvät torjunnasta. Mielestämme tässä huijataan asiakasta rankemman puoleisesti. Asiakas ei saa käytettävälle rahalle vastinetta juuri lainkaan.

Mitä tapahtuu kun työtä ei tehdä kunnolla?

Alla olevasta viedosta näet omin silmin mitä tapahtuu, jos irtaimistoa ei ole kukaan siirtelemässä torjunnan aikana. Kyseisessä kohteessa oli tuhansia luteita. Aloitimme lämmittämään huoneistoa ja jätimme tarkoituksella jalkalampun keskelle huoneen lattiaa. Lämpötila nostettiin +80c asteeseen koko huoneistossa. Ylläpidimme lämpötilaa kaksi tuntia, jonka jälkeen nostimme jalkalampun pois huoneesta.

Jalkalampun alle oli kertynyt suuri määrä luteita. Luteet pyrkivät piiloon kuumuutta. Jos jalkalamppu olisi ollut koko torjunnan ajan lattialla, olisi torjunta epäonnistunut ja ongelma jatkunut. Katso alla oleva viedo ja ihmettele.

Oikein tehty lämpötorjunta

Bug Bustersin oikein tehdyssä lämpötorjunnassa huoneiston tai huoneen lämpötila nostetaan 5 minuutin sisällä yli +70c asteeseen ja jossa lämpötilaa ylläpidetään koko torjunnan ajan.

Kun torjunta tehdään oikein, niin torjuntaa suorittaa vähintään 2 alan ammattilaista, joilla on lain vaatimat tulityökortit ja jotka tekevät koko torjunnan ajan töitä kuumennettavissa tiloissa. Huonekaluja sekä irtaimistoa pitää siirrellä ja kääntää, jotta luteet eivät löydä viileitä ilmataskuja, jossa ne sitten selviävät hengissä. Tämä on erittäin tärkeää torjunnan onnistumisen kannalta.

Tässä torjuntatavassa koko huone ja sen irtaimisto lämmitetään yli +70c asteiseksi. Tällöin huonetilassa olevat luteet ja munat kuolevat lähes 100% varmuudella ensimmäisellä torjuntakerralla.

Esimerkiksi käsittelyssämme sänkyjen lämpötila nousee helposti +100c asteeseen. Silloin on aivan varmaa, että kaikki luteet kuolevat sängystä.  Lämpökäsittelystämme on lähes mahdotonta selvitä hengissä. Tämä koskee kaikkia hyönteisiä sekä niiden kehitysasteita.

Ole siis tarkkana minkä torjuntatavan valitset. Tärkeintä on löytää oikea kumppani, joka tekee asiat oikein ja kunnolla alusta loppuun saakka, jotta torjunta onnistuisi kerralla.

TÄLLÄ VIIKOLLA VIELÄ TORJUNTA-AIKOJA VAPAANA!