Turkiskuoriainen

RISKIRYHMÄ RR1

Turkiskuoriainen on tekstiilituholainen

Tekstiilituholaisiksi kutsutaan hyönteisiä, joiden toukat käyttävät ravintonaan mm. villaa, turkiksia ja höyheniä. Ne purevat reikiä vaatteisiin ja tekstiileihin sekä katkaisevat lankoja. Osa näistä hyönteisistä elää myös luonnossa, joten niitä voi kulkeutua asuntoihin ulkoa.

Siivousohjeita

Ota kaikki vaatteet ja muut orgaaniset asiat pois komerosta/kaapista/laatikosta. Pyyhi ja imuroi kaikki kaapit erittäin huolellisesti.

Pese tekstiilit vähintään +60c asteessa ja käytä pesun jälkeen vielä kuivausrumpua. Jos sinulla ei ole mahdollista pestä tekstiilejä, voit pakastaa kaikki tekstiilit -20c asteessa 4 vuorokauden ajan. Jos sinulla ei ole pakastusmahdollisuutta, voit käyttää pakastuspalveluamme.

Imuroi tila huolellisesti, etenkin nurkista ja raoista. Mitä huolellisemmin imuroidaan, sen tehokkaampi torjunta on. Muista imuroida varsinkin sohvat, sängyt, vaatekaapit sekä mahdollisuuksien mukaan myös jalkalistojen takaa.

HUOM: Imuroinnin jälkeen laita imurin pölypussi suljettuun muovipussiin ja hävitä se välittömästi. 

Edellä mainittujen ohjeiden jälkeen pyyhi koko tila saippuavedellä ja kuivaa. Se vähentää toukkien mahdollisuuksia säilyä hengissä entisestään.

Tehosta toimintaa asentamalla ansateippiä jalkalistojen viereen sekä vaatekaappeihin.

Ansateippiä löydät verkkokaupastamme.

Mitä jos edelliset toimenpiteet eivät auta?

Jos edelliset toimenpiteet eivät auta ongelmaan, pitää kutsua tuholaistorjujat paikalle. Jos kyse on taloyhtiössä olevasta huoneistosta, tulee tehdä tuholaistorjuntasuunnitelma, jossa selvitetään turkiskuoriaisten levinneisyys. Voi olla, että ne leviävät taloyhtiössä ilmanvaihtokanavia sekä sähkökouruja pitkin. Tällöin tulee tehdä kokonaisvaltainen torjunta koko taloyhtiöön. Tällaisessa tapauksessa ota yhteyttä isännöitsijään.