Tiesitkö että yleisin syy mökeiltä löytyviin luteisiin ovat lepakot?

Saamme vuosittain keväästä lähtien paljon yhteydenottoja mökkien ja vapaa-ajan asuntojen omistajilta. Yhteydenottojen syynä ovet luteet, joita ilmaantuu silloin tällöin, mutta mitään tyypillisiä luteiden jättämiä jälkiä ei kuitenkaan löydy.

Lepakot ovat erittäin yleisiä mökkien pihapiirissä

Ensimmäinen kysymys jonka yleensä esitämme, on se että onko pihapiirissä näkynyt lepakoita? Kuuluuko vintiltä tai seinistä rapinaa tai outoja vikisevää ääniä, jotka eivät kuulosta hiiriltä?

Monet ammattimaiset tuholaistorjujatkaan eivät välttämättä osaa epäillä luteita lepakoiden tuomiksi, vaan torjuntatoimiin ryhdytään kuten ns. normaalin seinäluteen kanssa. Lepakkoluteiden torjunta on kuitenkin monimutkaisempaa kuin luteiden, jotka on tuotu kotiin esimerkiksi ei toivottuina matkatuliaisina, koska lepakkoluteet asustelevat mökin rakenteissa. Tavallinen torjunta ei siis riitä, vaan luteista eroon pääsemiseksi joudutaan tekemään vähän enemmän töitä.

Asiantunteva kesämökin ludetorjunta

Me olemme tehneet näitä mökkitorjuntoja jo usean vuoden ajan hyvällä menestyksellä ja tiedämme tarkkaan mitä työvaiheita torjunnan onnistuminen edellyttää. Tiedämme jo ensimmäisen puhelun aikana onko kyse tavallisesta seinäluteesta vai lepakkoluteesta. Soita siis meille, kun epäilys luteista herää! Meillä on suomen paras asiantuntemus lepakkoluteiden torjunnasta ja yhdessä pääsemme niistä eroon. Pääsette taas nauttimaan vapaa-ajasta niin kuin kuuluukin, ilman epämieluisia hyönteisvierailijoita.

Lepakot aiheuttavat harmia kesämökkien omistajille tuoden luteita talon rakenteisiin. Luteista ei pääse tavanomaisilla torjuntakeinoilla, vaan torjujan on tiedettävä mistä on kyse ja mitä torjuntatapoja kohteessa käytetään, jotta luteista päästäisiin eroon lopullisesti.

Laaksonen Jari
TÄLLÄ VIIKOLLA VIELÄ TORJUNTA-AIKOJA VAPAANA!