Sokeritoukan torjunta

Sokeritoukka ja niiden torjunta

Sokeritoukat ovat haittaeläimiä. Ne syövät ja tuhoavat omaisuutta, kuten kirjoja. Ne ovat haittaeläimiä myös terveydellisistä syistä, koska sokeritoukat voivat saastuttaa elintarvikkeita ja mahdollisesti levittää tauteja.

Sokeritoukka on yksi tavallisimmista sisätiloissa esiintyvistä haittaeläimistä turkiskuoriaisten lisäksi. Ne ovat erittäin vikkeliä liikkeissään ja viihtyvät hyvin lämpimissä sekä kosteissa paikoissa. Sokeritoukka pitää hämärästä ja tulee esiin syömään piilopaikastaan vasta pimeän tultua.

Sokeritoukan torjunta
Aikuinen sokeritoukka

Sokeritoukat tulevat koteihin yleensä kotiin tuotavien tuotteiden mukana. Sokeritoukkia näkee usein kylpyammeiden ja lavuaarien poistoaukkojen ympärillä sekä lattiakaivojen lähellä. Sokeritoukat käyttävät poistoaukoissa olevia kerrostumia ravintonaan. Paras elinympäristö sokeritoukalle on paikka, jossa ilmankosteus on 70 % ja lämpötila 27 astetta.

Myrkytön sokeritoukan torjunta

Kemikaalittomat ratkaisut soveltuvat niin koteihin, kuin myös yrityksiin. Täysin myrkyttömän SteamBuster-kuivahöyrytyksen sekä DustBuster-pölytyksen avulla torjumme sokeritoukkia tehokkaasti. Lisäksi meillä on liuta muita avustavia torjuntatoimia, joilla sokeritoukista päästään lopullisesti eroon tai ainakin vähennämme sokeritoukka populaatiota radikaalisesti pitkäksi aikaa eteenpäin.

Torjunta toistetaan yleensä 2 kertaa kuukauden välein.

Sokeritoukan torjunta 1
SteamBuster-kuivahöyrytyksellä & DustBuster-pölytyksellä päästään sokeritoukista tehokkaasti eroon.

Näin fossiilinen kiviaines toimii (piimaa)

Tuote on puhdas luonnontuote, joka kostuu 100 % fossiilisesta kivijauheesta (diatomiitti), piimaasta. Kivijauhe on mikroskooppisen pieniä teräviä kristalleja, jotka hajoittavat hyönteisten tukirankaa ja/tai vahakerrosta, mikä johtaa lopulta hyönteisen kuivumiseen ja kuolemaan.

Piimaa on hajutonta ja vaaratonta ihmisille ja eläimille, minkä vuoksi sitä voi käyttää kotona kaikkialla, missä on hyönteisongelma. Tulokset näkyvät jo vuorokauden sisällä piimaan levittämisestä.

Sokeritoukka-ansa

Tärkkelys houkuttelee sokeritoukkia. Ne hakeutuvat tärkkelyspohjaista liimaa sisältävään ansaan ja jäävät kiinni liimaan.

Sokeritoukan torjunta 2
Sokeritoukka-ansoja käytetään tehosteena tuholaistorjunnassa

Hinta sokeritoukan torjunnalle

Kyse on räätälöidystä palvelusta, joka tuotetaan ja suunnitellaan yksilöllisesti jokaisen torjuntakohteen vaatimustason mukaan. Tämän vuoksi on täysin mahdotonta antaa yleispätevää hintaa sokeritoukan torjunnalle.

Hinta määräytyy huoneiston koon sekä sokeritoukkien esiintymisen laajuden mukaan. Ota siis yhteyttä myyntiimme ja pyydä erillistä tarjousta.

Sokeritoukka-ansoja lisätään yleensä 1-2kpl per asuintila. 

Punaseetrikuutioita käytetään tuhohyönteisten karkoittamiseen. Ne tuoksuvat ihmisten mielestä hyvältä, mutta karkottaa monenlaisia tuhoeläimiä, kuten turkiskuoriaisia, koita ja sokeritoukkia.

Torju itse

Jos sokeritoukka esiintymä on pienehkö, voit yrittää torjua sokeritoukkia itse. Kaada tulikuumaa vettä viemäreihin viikon välein kuukauden ajan. Imuroi kaikki listat (jalka- ja puitelistat) huolellisesti. Voit raottaa listaa hieman, että imuteho menee myös listan taakse. Sokeritoukat tykkäävät asustella ja lisääntyä listojen takana. Hanki sokeritoukka-ansoja 2kpl per huone (1 paketti per huone). Myymämme sokeritoukka-ansat on todettu erittäin tehokkaiksi käytännössä, jotka vähentävät sokeritoukka populaatiota radikaalisesti.

HUOM: Muista hävittää imurin pussi välittömästi listojen imuroimisen jälkeen.

Osta tuotteet verkkokaupastamme