ONNISTUNUT LUTEIDEN TORJUNTA TURUSSA

Asiakkaamme otti meihin yhteyttä, koska he olivat löytäneet jotain hyönteisiä sängystään, eivätkä he osanneet lainkaan arvata mistä hyönteisestä on kyse.

Hyönteisen tunnistus kuvasta

Pyysimme asiakasta ottamaan hyönteisestä mahdollisimman hyvän valokuvan ja lähettämään sen meille sähköpostitse. Onneksi asiakas oli huomannut ottaa hyönteisen lasipurkkiin talteen joten kuvaus onnistui ongelmitta.

Teimme valokuvan perusteella tunnistuksen ja kyse oli valitettavasti luteesta.

Kesämökiltä löytyneitä luteita
Kesämökiltä löytyneitä luteita

Luteen alkuperän määritys

Luteiden torjunnassa on erittäin tärkeää selvittää mistä luteet ovat tulleet kotiin. Tämän vuoksi teimme joukon kysymyksiä asiakkaalle jonka perusteella selvisi, että asiakkaalla on kesämökki, jossa on näkynyt runsaasti lepakoita. Asiakas ei ollut käynyt ulkomailla tai muutenkaan matkustellut, joten epäilimme alkuperäksi kesämökillä asustelevia lepakoita. Asiakas asuu omakotitalossa, joten luteet eivät ole voineet tulla naapurista.

Ludetarkistus

Kävimme tekemässä ludetarkastuksen asiakkaan kesämökille sekä heidän kotiinsa. Selvisi, että kesämökillä oli myös luteita jotka ovat tulleet lepakoiden mukana. Asiakkaan kotona oli luteita 2 makuuhuoneessa.

Ludetorjunnan aloitus

Aloitimme ludetorjunnan asiakkaan omakotitalosta. Teimme HeatBuster-lämpökäsittelyn kumpaakin makuuhuoneeseen saman päivän aikana. Seuraavana päivänä käsittelimme kesämökin HeatBuster-lämpökäsittelyllä sekä DustBuster-pölytyksellä.

Ludepesäkkeet

Kummastakin kohteesta löytyi huomattava määrä luteita. Ludepesäkkeitä oli monessa paikkaa. Asiakas ei ollut huomannut aiemmin luteita, koska kenellekään perheestä ei ollut tullut lainkaan luteen puremajälkiä.

Ludetorjunnan jälkitoimet

Asiakkaan tehtäväksi jäi kesämökin lepakoiden häätö. Asiakas hankki lepakoille tarkoitettuja pönttöjä sekä verkotti talon välikaton raot, jotta lepakot eivät pääsisi uudelleen talon rakenteisiin.

Luteet ovat lepakoiden levittämä ulkoloinen
Luteet ovat lepakoiden levittämä ulkoloinen

Ludetorjunnan onnistuminen

Onnistuimme kummassakin kohteessa 100% ensimmäisellä kerralla. Kummastakaan ei ole löytynyt luteita käytimme jälkeen. Varoaika torjunnoissa on yleensä 2 viikkoa, jonka aikana luteet tulevat syömään ihmistä tai lemmikkieläintä, jos niitä on torjunnassa jäänyt eloon. Torjunnasta on nyt kulunut 3 kuukautta, eikä elonmerkkejä luteista ole.

Tyytyväinen asiakas

Asiakkaamme antoi meille luvan julkistaa hänen lähettämän sähköpostipalautteen sivullamme. Tässä siis asiakkaan antama palaute palvelustamme:

Kiitos erittäin nopeasta reagoinnista ja palvelusta. Nyt voimme vihdoin huokaista helpotuksesta. Emme käyneet kuukauteen mökillä, mutta nyt uskaltauduimme sinne talviloman ajaksi ja voin iloikseni todeta, että siellä ei ole luteita enää kuten ei kotonammekaan. Kiitos ihan hirveästi avustanne. Oli mukava asioida, kun sai asiantuntevaa ammattimaista apua ongelmaamme. Voitte julkaista tämän sivullamme kun en osaa laittaa sitä sinne muuten.

Iloisin ja talvisin terveisin

Karisto Tuula, Turku

One Reply to “ONNISTUNUT LUTEIDEN TORJUNTA TURUSSA”

  1. Hei,
    Menin ostamaan tyttörelleni käytetyn sängyn ja nyt on makuuhuoneessa luteita.
    Sängyn poltin, mutta huoneen käsittelystä olen kiinnostunut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *