ONNISTUNUT LUDETORJUNTA HELSINGISSÄ

Saimme yhteydenottopyynnön Isännöitsijältä Helsingin Kalliossa. Kerrostalon rappukäytävän monesta eri huoneistosta oli löytynyt runsaasti luteita. Ongelmaa on yritetty ratkaista kolmen eri tuholaisyrityksien toimesta jo vuoden päivät ja ongelma oli edelleen valtoimenaan.

Tarjous sekä toimintasuunnitelma luteiden hävittämiseksi

Kävimme tekemässä kokonaisvaltaisen arvion tilanteesta ja teimme tämän pohjalta suunnitelman sekä tarjouksen huoneistojen kokonaisvaltaisesta lämpötorjunnasta, sekä muista avustavista toimista, jossa luteet tuhotaan rappukäytävän kaikista huoneistoista. Isännöitsijä  tarttui tarjoukseemme sekä suunnitelmaamme josta olimme luonnollisesti mielissämme.

Ludetorjunta työt

Aloitimme työt 3.8.2018 tekemällä rappukäytävän ensimmäiseen huoneistoon HeatBuster-lämpökäsittelyn. Tämä huoneisto oli koko ongelman alku ja juuri, josta luteet olivat levinneet koko rappukäytävään. Samalla teimme huoneistoon avustavia toimenpiteitä lämpökäsittelyä tehostaaksemme. Tämän jälkeen lämpökäsittelimme muutaman muunkin huoneiston samalla tavalla.

Tässä kohtaa katsoimme tarpeelliseksi tehdä rappukäytävän kokonaisvaltaisen CheckBuster-ludetarkastuksen jokaiseen huoneistoon, jossa samalla teimme toimenpiteitä, jossa pyrimme estämään luteiden siirtyminen naapurihuoneistoista toisiin. Luteet olivat siis levinneet myös talon rakenteisiin.

Luteiden lämpökäsittelyä taloyhtiön huoneistoissa
HeatBuster-lämpökäsittely huoneistossa

Yhteenveto ludetorjunnasta

Jouduimme lämpötorjumaan yhteensä 8 huoneistoa, joissa luteita esiintyi. Muutama huoneisto jouduttiin käsittelemään kahteen kertaan, koska luteet olivat levinneet sen verran pahasti talon rakenteisiin, että niitä tuli muutamaan huoneistoon takaisin jostain talon rakenteista.

Lämpötorjuntaa Helsingissä
Lämpötorjunta Helsingissä.

Nyt on joulukuu 2018 ja saimme kuulla, että ongelma on ratkaistu. Yhdestäkään asunnosta ei ole enää löytynyt luteita. Viimeisin lämpötorjunta tehtiin 10.10.2018.

Eli teimme kahdessa kuukaudessa sen, jossa kilpailijamme taistelivat turhaan vuoden päivät ja aivan turhaan. Voimme siis olla tyytyväisiä ja iloisia työjäljestämme yhdessä isännöitsijän kanssa. Isännöitsijältä meinasi usko loppua jossain vaiheessa, koska niin kauan tätä ongelmaa oli yritetty ratkaista eri yrityksien kanssa.

Loppupeleissä tämä tuli maksamaan taloyhtiölle melkoisesti. Jos he olisivat löytäneet palvelumme heti alkuunsa, tässäkin olisi säästetty aikaa, hermoja sekä riihikuivaa rahaa.

Ole siis tarkkana, kenet valitset kumppaniksi. Tämä tarkoittaa selvää ajan sekä rahan säästöä kun valitset kumppanisi oikein, heti ensiyrittämällä.

TÄLLÄ VIIKOLLA VIELÄ TORJUNTA-AIKOJA VAPAANA!