MITÄ TEEN JOS EPÄILEN, ETTÄ KODISSANI ON LUTEITA?

Meille tulee paljon kyselyjä mahdollisista lutikan puremista. Tyypillinen kysyjä on henkilö, joka on tullut muutama päivä sitten matkoilta ja kotona on noussut kutisevia paukamia.

SEINÄLUTEEN PUREMA?

Seinäluteen puremasta ei välttämättä tule heti iho-oireita jos ihmisellä ei ole vielä luonnollisia vasta-aineita allergisoivalle luteen syljelle elimistössään. Vasta-aineiden kehittymiseen saattaa mennä pari viikkoa, joten ihoreaktio voi tulla viiveellä. Voi olla siis että luteita on ollut kyselijän majapaikassa, mutta niitä ei ole välttämättä kulkeutunut kotiin vaikka paukamat kotona vasta nousevatkin.

KANNATTAAKO SIIS TARKASTUSTA TEHDÄ JOS MATKASTA ON KULUNUT VASTA MUUTAMIA PÄIVIÄ?

Jos mukanasi on tullut vaikka yksi lude, kestää aikansa kunnes jälkiä alkaa näkymään sängyn tai muiden huonekalujen rakenteissa. Tämän vuoksi olisi hyvä käyttää 2-puolista teippiä mahdollisen ludeongelman havannoimiseksi. Tulemme tekemään ludetarkastuksen asiakkaan niin halutessa, mutta jos lude-esiintymä on kovin nuori, mahdollisia luiteiden jättämiä jälkiä ei ole välttämättä havaittavissa. Tämän vuoksi olisi järkevää seurata tilannetta pari viikkoa. Jos kahden viikon jälkeen vielä ilmestyy puremajälkiä, on hyvin todennäköistä, että olet tuonut mukanasi luteen/luteita.

MITÄ TEEN JOS EPÄILEN, ETTÄ KODISSANI ON LUTEITA? 3

OHJEITA LUTIKOIDEN LÖYTÄMISEEN

Miten sitten pitäisi toimia, että lude-ongelma havaitaan mahdollismman aikasessa vaiheessa?

  1. Laita vuoteisiin valkeat tai mahdollisimman vaaleat lakanat.
  2. Tarkkaile verijälkiä sekä luteen ulostepisteitä, ne ovat kuin mustekynän jälkiä. Luteen jätös on nestemäinen veriuloste, joten se imeytyy alustaansa.
  3. Siirrä sängyt irti seinästä.
  4. Laita kaksipuoleista teippiä vuoteiden jalkojen ympärille sekä petauspatjan ympärille lakanan päälle.
  5. Tarkasta teipit päivittäin ja ota kuva teippiin mahdollisesti kiinni jäänneestä hyönteisestä. Kuvan voit lähettää meille tunnistettavaksi sähköpostilla tai lomakkeella.

Tarkkaile iho-oireita, jos paukamia nousee vielä yli kaksi viikkoa matkalta palattua, on syytä epäillä että lutikoita on kotiisi kulkeutunut. Ota yhteys luteiden Bug Bustersiin ja anna meidän poistaa ludeongelma kodistasi.

Teippiä sängyn jalkoihin
Laita 2 puolista teippiä sängyn jalkoihin.
Sijauspatja
Laita teippiä sijauspatjan reunaan

MIKÄ ON TEHOKKAIN TAPA PÄÄSTÄ LUTEISTA EROON?

HeatBuster-lämpökäsittely on tehokkain tapa päästä luteista eroon. Luteet kuolevat ensikäsittelyllä, eikä uusintakäsittelyä pääsääntöisesti tarvita. Myöskään huonekaluja ei tarvitse hävittää. Lämpökäsittely tappaa luteet sekä niiden munat. Lämpökäsittelyn kesto on 1 päivä, jonka jälkeen ongelma on ratkaistu. Normaalitilanteessa lämpökäsittelylle annetaan 60 päivän takuu.

MITÄ TEEN JOS EPÄILEN, ETTÄ KODISSANI ON LUTEITA? 5
MITÄ TEEN JOS EPÄILEN, ETTÄ KODISSANI ON LUTEITA? 6
Etkö löytänyt kaksipuoleista teippiä? Ei hätää. Voit tilata meiltä 50m ludeteippirullan edulliseen hintaan!

One Reply to “MITÄ TEEN JOS EPÄILEN, ETTÄ KODISSANI ON LUTEITA?”

  1. Tuo teippi on hyvä idea. Itse käytin kun epäiltiin et meillä oli jostain tullut luteita olohuoneen sohvaan. Siihen jää itsekin kiinni kun liimapinta oli ainaki meidän teipissä hyvä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *