MITÄ TEEN JOS EPÄILEN, ETTÄ KODISSANI ON LUTEITA?

MITÄ TEEN JOS EPÄILEN, ETTÄ KODISSANI ON LUTEITA? 3

Meille tulee paljon kyselyjä mahdollisista lutikan puremista. Tyypillinen kysyjä on henkilö, joka on tullut muutama päivä sitten matkoilta ja kotona on noussut kutisevia paukamia.

Osalla kyselijöistä on alkanut tulemaan puremia, ilman mitään järjellistä syytä.

Onko kyseessä seinäluteen purema?

Seinäluteen puremasta ei välttämättä tule heti iho-oireita jos ihmisellä ei ole vielä luonnollisia vasta-aineita allergisoivalle luteen syljelle elimistössään. Vasta-aineiden kehittymiseen saattaa mennä pari viikkoa, joten ihoreaktio voi tulla viiveellä. Voi olla siis että luteita on ollut kyselijän majapaikassa, mutta niitä ei ole välttämättä kulkeutunut kotiin vaikka paukamat kotona vasta nousevatkin.

Mistä seinäluteet ovat voineet tulla kotiisi?

Luteet ovat voineet tulla kotiisi monesta eri paikasta. Yleensä luteet vaativat yöpymisen paikassa, jossa on ollut luteita. Luteita voit saada mukaasi laivalta, hotellista, Air BnB asunnosta tai esimerkiksi kesämökiltä. Luteiden saaminen ei vaadi kovin paljoa. Riittää kun vaatteisiisi tai tavaroihisi on päässyt salamatkustajana yksikin lude tai luteen muna.

Minkälainen on seinäluteen purema?

MITÄ TEEN JOS EPÄILEN, ETTÄ KODISSANI ON LUTEITA? 4
Seinäluteen puremia kädessä

Seinäluteen puremasta ei välttämättä tule heti iho-oireita, jos ihmisellä ei ole vielä luonnollisia vasta-aineita allergisoivalle luteen syljelle elimistössään. Vasta-aineiden kehittymiseen saattaa mennä pari viikkoa, joten ihoreaktio voi tulla viiveellä. Voi olla siis, että luteita on ollut kyselijän majapaikassa, mutta niitä ei ole välttämättä kulkeutunut kotiin vaikka paukamat kotona vasta nousevatkin.

Kannattaako ludetarkastusta tehdä?

Jos mukanasi on tullut vaikka yksi lude, kestää aikansa kunnes jälkiä alkaa näkymään sängyn tai muiden huonekalujen rakenteissa. Tämän vuoksi olisi hyvä käyttää ansateippiä tai ludekuppeja mahdollisen ludeongelman havannoimiseksi. Tulemme tekemään ludetarkastuksen asiakkaan niin halutessa, mutta jos lude-esiintymä on kovin nuori, mahdollisia luiteiden jättämiä jälkiä ei ole välttämättä havaittavissa. Tämän vuoksi olisi järkevää seurata tilannetta pari viikkoa. Jos kahden viikon jälkeen vielä ilmestyy puremajälkiä, on hyvin todennäköistä, että olet tuonut mukanasi luteen/luteita. Tällöin on syytä tehdä ludetarkastus ja ryhtyä tarvittaviin torjuntatoimiin.

Vinkkejä seinäluteiden löytämiseen

MITÄ TEEN JOS EPÄILEN, ETTÄ KODISSANI ON LUTEITA? 6
Luteiden jättämiä ulostejälkiä sängyn puurungossa.

Miten sitten pitäisi toimia, että lude-ongelma havaitaan mahdollismman aikasessa vaiheessa?

Tarkkaile tilannetta viikon tai kaksi

Tarkkaile iho-oireita, jos paukamia nousee vielä yli kaksi viikkoa ensiepäilystä, on syytä epäillä että lutikoita on kotiisi kulkeutunut. Ota yhteys luteiden Bug Bustersiin ja anna meidän poistaa ludeongelma kodistasi.

Teippiä sängyn jalkoihin
Laita ansateippiä sängyn jalkoihin.
Sijauspatja
Laita ansateippiä sijauspatjan reunaan

MIKÄ ON TEHOKKAIN TAPA PÄÄSTÄ LUTEISTA EROON?

HeatBuster-lämpökäsittely on tehokkain tapa päästä luteista eroon. Luteet kuolevat ensikäsittelyllä, eikä uusintakäsittelyä pääsääntöisesti tarvita. Myöskään huonekaluja ei tarvitse hävittää. Lämpökäsittely tappaa luteet sekä niiden munat. Lämpökäsittelyn kesto on 2-4h, riippuen käsiteltävien huoneiden määrästä, jonka jälkeen ongelma on ratkaistu. Normaalitilanteessa lämpökäsittelylle annetaan 120 päivän takuu.

Osta ludeansoja tai ludetorjuntaan tarkoitettuja tuotteita

Verkkokaupastamme löydät tarvikkeita sekä erilaisia tuotteita luteiden hävittämiseen. Kaikilla tuotteillamme on ilmainen toimitus Suomeen.

Verkkokauppaan pääset TÄSTÄ!

2 vastausta artikkeliin “MITÄ TEEN JOS EPÄILEN, ETTÄ KODISSANI ON LUTEITA?”

  1. Tuo teippi on hyvä idea. Itse käytin kun epäiltiin et meillä oli jostain tullut luteita olohuoneen sohvaan. Siihen jää itsekin kiinni kun liimapinta oli ainaki meidän teipissä hyvä.

  2. Ostin teiltä tuota ansateippiä ja sen avulla saimme tietää luteiden olemassa olosta. Oli pienoinen yllätys ja ei ollut mukava sellainen. No. Teiltä saimme vielä asiantuntevaa palvelua torjunnassa, joten ongelma on nyt meidän osalta ohi. En mene enää ikinä hotelliin ilman että tarkastan hotellihuoneen kunnolla ennen sinne asettumista. Kiitos teille 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *