Luteiden torjuntaa ei kannata yrittää itse!

Olemme useasti kertoneet sivullamme, että luteista ei pääse eroon kotikonstein kovin helposti. Luteiden torjuminen on äärettömän vaikeaa, jollei jopa mahdotonta ilman ammattilaisten toimia tai neuvoja. Luteiden torjunta vaatii ammattilaisen, joka tietää mitä huoneistossa pitää tehdä, millä laajuudella sekä millä torjuntamuodolla. Verkkovalmennuksemme avulla (SelfBuster Koti ja SelfBuster Kesämökki) luiteista on mahdollista päästä eroon, koska ohjeet on tehty ammattilaisten tuholaistorjujien toimesta. Verkkovalmennus sisältää oikeat tavat ja tuotteet luteista eroon pääsemiseksi.

Luteet eivät kuole myrkkyihin

Lähikuva luteesta

Eteemme tuli juuri tapaus, jossa asukas oli yrittänut päästä luteista eroon kaupasta ostettavilla myrkyillä. Torjuntatoimia oli tehty omakotitalossa vuoden päivät, eikä torjunta ollut onnistunut lainkaan. He olivat toimineet kaikkien oikeiden toimenpiteiden vastaisesti.

Luteet olivat levinneet koko omakotitalon aivan joka kolkkaan. Niitä löytyi listojen takaa, sohvan sisältä, kaikista sängyistä, keittiön tuoleista jne.

Jos asukas olisi kutsunut meidät heti...

Koska omakotitalo oli niin pahasti luteiden vallassa, jouduttiin tekemään radikaali toimenpiteitä, jotta niistä mahdollisesti päästään eroon ilman, että koko asunto jouduttaisiin purkamaan betonille saakka torjuntoja varten. Talosta löytyi tuhansia luteita.

Asukas joutui tyhjentämään kaikki kaapit tavaroista sekä tekstiileistä. Nämä pakattiin muovi laatikoihin ja pakastettiin -23c asteen pakkasessa. Tämän jälkeen koko talon listat jouduttiin poistamaan (karmilistat, jalkalistat, kattolistat). Muutama huonekalu jouduttiin hävittämään, koska ne olivat niin täynnä luteen kuoria sekä luteen ulostetta, että ne haisivat todella pahalle. Näitä ei olisi voinut enää käyttää hajuhaitan vuoksi.

Näin tapahtuu, kun ludeongelma päästetään valloilleen

Asukkaan toimenpiteiden jälkeen....

Asukkaan mittavien toimenpiteiden jälkeen tuli meidän vuoromme. Omakotitalossa tehtiin koko omakotitalon lämpötorjunta 6 huoneeseen. Lämpötila nostettiin yli +80c asteeseen ja jota ylläpidettiin koko torjunnan ajan.

Lämpötorjuntaa varten jouduimme purkamaan osan huonekaluista osiin, jotta tappava lämpötila saatiin menemään myös hankaliin huonekaluihin.

Kokonaiskustannus koko talon torjunnalle tuli kaiken kaikkiaan maksamaan hieman yli 5 000 EUR. Jos torjunta olisi tehty heti kun luteita havaittiin, olisi torjunta tullut kustantamaan 744 EUR.

Mitä tästä opimme? Jos havaitset luteita, kutsu ammattilainen paikalle heti. Mitä nopeammin niistä päästään eroon, sen halvemmaksi torjunta tulee maksamaan.

Tässä tapauksessa on meneillään jälkitarkkailu. Kun luteet ovat menneet talon rakenteisiin, saattavat ne ryömiä koloistaan syömään ihmistä nukkuessaan. Myrkyt tai lämpötorjunta kun ei tehoa luteisiin, jotka ovat piilossa seinien tai lattioiden takana.

Kun luteet pääsevät talon, huoneiston rakenteisiin on tilanne jo todella vakava. Tämä nostaa torjuntakustannuksia huomattavasti, eikä torjunnan onnistumisesta ole takuita, koska mikään torjuntatapa ei toimi luteita vastaan, jotka ovat piilossa syvällä talon rakenteissa. 

Tässä kohteessa käytetään myös avustavia toimenpiteitä jälkitarkkailuun mahdollisten seinäluteiden kiinnisaamiseksi.

TÄLLÄ VIIKOLLA VIELÄ TORJUNTA-AIKOJA VAPAANA!