Luteiden torjunta pölytyksellä

DustBuster-pölytys ™

Perinteinen ludetorjunta pölytyksellä

Teemme myös luteiden torjuntaa pölyttämällä luonnonmukaisin keinoin, ekologisesti täysin ilman myrkkyjä. Käyttämämme aineet ovat markkinoiden ekologiseimpia aineita jotka eivät sisällä lainkaan vaarallisia myrkkyjä jotka olisivat haitallisia ihmisille tai lemmikkieläimille. Pölytys on tehokkaampaa kuin myrkytys. Myrkkyjen teho on heikentynyt lutikoiden kehittäessä resistenssiä torjunta-aineita vastaan.

Fossiilinen kiviaines pölytys kalusto
Luteet kuolevat fossiiliseen kiviainekseen 7-14pv kuluessa kosketuksesta.

Pölytyksen teho perustuu siihen, että luteiden olinpaikkoihin pölytetään luonnonmukaista fossiilista kivijauhetta, joka luteeseen päästyään rikkoo luteen suojakuoren ja joka kuivattaa luteen lopulta kuoliaaksi. Pölyttämällä päästään parhaaseen lopputulokseen 2-3 käsittelykerralla. Pölytys toistetaan niin moneen kertaan, että luteet on vihdoin tuhottu asuinympäristössäsi. Joissain tapauksissa tavaroita, sänkyjä sekä kalusteita joudutaan hävittämään.

Lutikkatorjunnassa teemme yleensä kolme käyntiä, mutta käyntien määrään vaikuttaa ongelman laajuus eli joissain tapauksissa joudumme käymään enemmän kuin kolme käyntiä. Sängyn lutikkasuojalla suojataan asunnon sänky/sängyt ja niiden hinta määräytyy sänkyjen määrän mukaan. Suojan avulla estämme ettei sängyssä olevat lutikat pääse puremaan enää asukasta ja ludeansatarrojen määrä määräytyy sängyn jalkojen mukaan. Ludetarra-ansojen avulla estämme, että lutikat eivät pääse kiipeämään sänkyyn. Piimaa -pölytettä levitämme lattialistojen läheisyyteen sekä luteiden kulkureiteille.

Näin fossiilinen kiviaines toimii (piimaa)

Piimaa on erittäin hienoksi jauhettua fossiilista kivijauhetta (diatomiitti). Jauhe tarttuu torjuttavan luteen ulkoiseen tukirenkaan/vahakerrokseen ja aiheuttaa sen kuivumisen. Luteen luonnollisen suojaavan vahakerroksen tuhoutuessa lude kuivuu ja kuolee.

Voimme pölyttää myös hankalampiakin kohteita, kuten välikattoja.
Meillä on ammattimaiset työkalut pölytykselle. Voimme pölyttää esimerkiksi kesämökeillä lepakoiden valtaamia välikattoja, jossa asustelee myös luteita.

Hinta perinteiselle lutikkatorjunnalle:

Yhden huoneen lutikkatorjuntakäynti 100 EUR / per käyntikerta + matkakulut Hyvinkää – Asiakaskohde – Hyvinkää  (0,70€/km). Lisähuoneet +50 EUR käyntikerta. Lutikkatorjuntakäynti sisältää asiantuntijakäynnin kotonasi, fossiilisen kiviaineen pölytyksen tilattuihin huoneisiin. Käsittelemme käsikäyttöisellä lämmittimellä sänkysi, jotta suurin ludepopulaatio saadaan tapettua sängystä. Lisäksi voimme säkittää sängyn muovisuojalla jotta mahdolliset luteet eivät pääse syömään asukasta. Lisäksi infektoituneisiin huoneisiin tulee asentaa ludeansoja sekä käyttää kaksipuolista teippiä sängyssä sekä mahdollisissa luteiden kulkureiteissä.

Pölytyskäynnit tehdään kahden viikon välein.

Muut hinnat:

  • Ludeansa 5€ / KPL
  • Tarra-ansa sängyn jalkaan 3€ / KPL
  • Sängyn suojamuovi (huputus) 30€ / KPL
  • 2-puolinen teippirulla 15€ / KPL

Asiakkaan tulee toimia ohjeidemme mukaisesti sekä tehdä yhteistyötä tuholaistorjujan kanssa, jotta luteet saadaan poistettua tilasta mahdollisimman tehokkaasti. Vain yhteistyöllä asiakkaan ja tuholaistorjujan kanssa päästään parhaaseen lopputulokseen sekä kohti ludevapaata huoneistoa. Pölytys toistetaan niin moneen kertaan, kunnes luteet on saatu tuhottua huoneistosta.