LUDEONGELMA KESÄMÖKILLÄ

Mökkeilykauden ollessa pian kuumimmillaan moni mökkiläinen saattaa tehdä ikävän havainnon kutsumattomista kesävieraista eli luteista. Mökeille ja kesäasunnoille luteita voi kulkeutua vieraiden matkatavaroiden mukana sekä yksi erittäin yleinen syntipukki on lepakko.

Ludeongelma kesämökillä
Luteiden torjuminen kesämökeillä on erittäin haastavaa.

Lude oli alun perin lepakon loinen, mistä se on siirtynyt ihmisten ja kotieläinten riesaksi. Koska lepakko on rauhoitettu eläin, sitä ei saa hävittää vaan niiden pois pitämiseksi kattorakenteista on olemassa erilaisia karkotteita sekä tietysti kaikkien kolojen ja reikien verkottaminen. Kun luteita lähdetään kesäasunnoilta häätämään, onkin siis ensimmäinen tehtävä päästä lepakoista eroon.

Sitten on aika kutsua Bug Busters paikalle lämpötorjuntaa tekemään. Lämpötorjuntamenetelmällä saadaan kaikki luteen kehitysasteet tapettua, siihen saakka minne tappava lämpötila yltää. Jos luteita on syvällä katorakenteissa esim. tuulensuojalevyn päällä tai lämpöeristeissä, kannattaa valita lämpötorjunnalle mahdollisimman kuuma kesäpäivä, jolloin aurinko hoitaa oman osansa katon ulkopuolelta.

Luteet kuolevat siis 100% varmuudella sieltä, mihin riittävä kuumuus yltää. Torjunnassa käytetään kaikkia mahdollisia keinoja luteiden hävittämiseksi.

Älä anna luteiden pilata kesälomakokemustasi, kesä on muutenkin niin lyhyt, että mökille ei kaivata yhtään ylimääräistä riesaa!

Lue lisää torjunnasta kesämökillä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

TÄLLÄ VIIKOLLA VIELÄ TORJUNTA-AIKOJA VAPAANA!