Löysin kodistani luteita

Ensimmäinen sääntö! ÄLÄ HÄTÄÄNNY!

Löysin kodistani luteita 1

Kun löydät luteita, älä missään nimessä panikoi ja ala toimimaan ilman, että luet tämän blogi-kirjoituksemme. Tässä kerromme tarkasti mitä sinun tulee tehdä, jotta et omalla toiminnallasi levitä luteita enempää ympäri asuntoasi. Pahimmassa tapauksessa levität niitä myös muuaalle taloyhtiössä.

Usko meitä, kun sanomme, että maltti on tässä kohtaa valttia!

Ensimmäinen askel ludevapaata huoneistoa

Poistu välittömästi huoneesta josta löysit luteita. Sulje ovi perässäsi. Keitä itsellesi kahvia, istu alas ja juo kahvisi rauhassa. Rauhoitu ja ota koppi neuvoistamme.

Varmistu löydöksestäsi

On aika palata huoneeseen, josta luteita on löytynyt. Ota kamera mukaan ja leiki hetken ammattivalokuvaajaa ellet jo ole sellainen. Ota mukaasi myös suljettava purkki. Ota löydöksestäsi mahdollisimman hyvä kuva ja pyri saalistamaan mahdollinen lude purkkiin.

Lähetä meille ottamasi kuvat tunnistusta varten. Teemme tunnistuksen yleensä jo muutaman tunnin päästä kuvan saapumisesta, yleensä nopeamminkin. On parasta, että ammattitorjuja tutkii kuvan ja antaa vahvistuksen mahdolliselle ludelöydökselle.

Kuvan voit toimittaa meille joko lomakkeella tai sähköpostilla toimittamalla sen osoitteeseen tunnistus(at)bugbusters.fi

Jos huoneistossasi on luteita

Jos sait meiltä positiivisen vahvistuksen ludelöydöksestä, on aika toimia pikaisesti. Luteet eivät katoa itsekseen. Voit yrittää tuhota luteet verkkovalmennuksemme avulla.

Torjuntaan olisi hyvä käyttää aina alan ammattilaisia, varsinkin jos ongelma on päässyt pahaksi. Bug Busters on erikoistunut pelkästään luteiden torjuntaan. Olemme oikea kumppani tuhoamaan luteet kotoasi. Yli 1000 onnistunutta ludetorjuntaa takaa sen, että tiedämme luteista ja niiden hävittämisestä kaiken. Niistä on mahdollista päästä eroon lämpötorjunnalla yhdessä päivässä ilman kuukausien kestäviä myrkytyksiä tai huonekalujen hävittämistä.

Kullanarvoiset vinkit luteista pääsemiseksi

Ensimmäinen sääntö

Lopeta, mitä olitkin tekemässä. Lue nämä ohjeet ja ota tilanne haltuusi rahassa. Nyt ei ole paniikin aika. Se vain pahentaa ongelmaa entisestään.

Tunnista hyönteinen

Tunnista mahdollinen hyönteinen. Jos et pysty tai osaa tehdä tunnistusta, anna ammattitorjujan tehdä se puolestasi.

Älä siirrä patjaa

Jos ajattelit siirtää sängyn, petivaatteet tai patjat suojaamattomana pois huoneesta tai huoneistosta, UNOHDA SE HETI! Älä siirrä mitään huoneesta pois ilman niiden suojaamista! On erittäin suuri riski, että luteet leviävät entisestään huoneistossa. Tämä on torjunnan ja torjuntakustannuksien kannalta erittäin tärkeää! Siirron aikana luteet tippuvat pitkin huoneistoa tai taloyhtiötä ja leviävät entisestään. Unohda saunotus. Se onnistuu erittäin harvoin ja luteet saattavat tiputtautua saunan lattialle ja levitä sieltä eteenpäin pitkin huoneistoa.

Jos aiot siirtää huoneesta jotain pois, tee se huolella. Tekstiilit voit sulkea vahvoihin jätesäkkeihin ja muut tavarat suljettaviin muovilaatikoihin. Patjat, sängyt ja muut huonekalut pitää kelmuttaa ennen siirtoa.

Nuku kuten ennenkin

Vaikka tämä neuvo kuullostaa pahalta: ÄLÄ vaihda nukkumapaikkaa! Miksikö? Siksi, että luteet seuraavat sinua perässäsi. Luteet löytävät sinut huoneistosta feromonin, hiilidioksidin, lämmön sekä hien suosiollisella avustuksella. Ne saattavat olla jo seuraavana yönä uudessa nukkumapaikassa, joten nukkumapaikan vaihdossa ole mitään hyötyä. Päinvastoin. Ne vain leviävät huoneistossa entistä enemmän.

Kelmuta sänkysi

Osta pakkauskalvoa (450mm x 300m) ja kelmuta huolellisesti sänkysi. Osta myös ludeteippiä (mattoteippi), jota laitetaan sängyn jalkoihin. Siirrä sängyt irti seinistä.

Kutsu tuholaistorjujat paikalle

Valitse tuholaistorjuja huollellisesti. Meitä on moneen lähtöön, joten oikean kumppanin löytäminen on erittäin tärkeää. Älä katso pelkkää hintaa, vaan etsi yrityksistä esimerkiksi asiakaspalautteita, jotta voit olla varma toimijan kyvykkyydestä tuhota luteita. Tee päätöksesi huolella. Haluathan luteista kerralla eroon, etkä monen kuukauden luderumbaa kotonasi.

Luteet leviävät erittäin herkästi ja niitä on todella vaikea torjua ilman tuholaistorjunnan asiantuntevia toimia tai neuvoja. Ota ludeongelma tosissaan. Näiden haittahyönteisten kanssa ei kannata leikkiä.