LÄMPÖTORJUNNOISSA ON EROJA

LÄMPÖ TORJUNNALLA SEKÄ ”LÄMPÖ TORJUNNALLA” ON EROJA!

Viime aikoina olemme törmänneet usein kysymykseen, että onko se lämpötorjunta ihan huuhaata? Vastaus tähän on, että väärin tehtynä kyllä on! Oikein tehtynä se on tällä hetkellä paras ja tehokkain tapa päästä luteista eroon, ja kyllä, yhdellä käsittelykerralla.

VÄÄRÄ NIMIKE, VÄÄRÄT TYÖTAVAT

Olemme huomanneet, että osa alan yrityksistä myyvät palvelujaan lämpötorjunnan nimikkeellä, jota ne eivät todellisuudessa ole. Osa käyttää jopa höyryttämisestä nimitystä lämpötorjunta. Näillä kahdella asialla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

OSA TOIMII VASTOIN LAKEJA SEKÄ MÄÄRÄYKSIÄ

Osa toimijoista toimii myös vastoin Suomen ja EU:n lakeja sekä määräyksiä. Lämpötorjuntaa tehdessään kyseessä on aina tulityöluvan vaativasta toiminnasta. Tämä tarkoittaa sitä, että lämpötorjunnassa käytettäviä laitteita ei ikinä saa jättää yksin huoneistoon ilman tulityön tekijää sekä tulityövartijaa.

LAISKUUDEN HUIPENTUMA

Osa toimijoista tuo sähkökäyttöiset laitteet huoneistoon ja jättävät ne vartioimatta lämmittämään huoneistoa/huonetta vuorokaudeksi tai pariksi ja noutavat laitteet ”lämpötorjuntansa” päätteeksi.  

 1. Kyseessä on aina tulityö. Tämä vaatii aina tulityöluvan, tulityösuunnitelman sekä tulityövartijan. Laitteita ei ikinä saa jättää yksin huoneistoon ilman, että tulityöntekijä ja tulityövartija on paikan päällä. Tässä toimitaan vastoin kaikkia määräyksiä sekä lakeja. Tulipalon riski on tällaisessa toiminnassa melkoinen.
 2. Sähköllä toimivat laitteistot eivät lämmitä huoneistoa tarpeeksi kuumaksi. Näillä laitteilla lämpötila nousee aivan liian hitaasti tappaviin lukemiin, jonka vuoksi luteet kerkeävät pahimmassa tapauksessa karkuun huoneistosta naapuriasuntoon tai toiseen huoneeseen.
 3. Jos huoneistossa olevia tekstiilejä, tavaroita tai huonekaluja ei käännellä tai kosketa niihin lainkaan, lämpö ei pääse joka paikkaan, joten luteet tai niiden munat eivät kuole käsittelyn aikana. Tilaan jää myös ilmataskuja, joissa luteet selviävät hengissä.

Kun oikeaa lämpötorjuntaa tehdään, huoneistossa olevia huonekaluja, tavaroita sekä tekstiilejä joudutaan jatkuvasti kääntelemään ja siirtämään, jotta tappava lämpötila yltää jokaiseen materiaaliin, väliin ja koloon. Näissä ns. ”lämpötorjunnoissa” näin ei tehdä, jonka vuoksi on suoranainen ihme, jos ns. ”lämpötorjunta” onnistuu.

AITO JA OIKEA LÄMPÖTORJUNTA

Kun puhutaan aidosta ja oikeasta lämpötorjunnasta, se vaatii vähintään 2 ihmisen läsnäolon koko lämpökäsittelyn ajan. Tulityöntekijät tekevät lämpökäsittelyn eteen töitä taukoamatta, jotta luteet sekä niiden munat oikeasti kuolevat sekä tuhoutuvat ensimmäisellä käyntikerralla. 

Me Bug Bustersilla teemme aitoja sekä oikeita HeatBuster-lämpökäsittelyitä sekä toimimme parhaalla mahdollisella tavalla Suomen ja EU:n lakia noudattaen. Kun asiakas tilaa palvelunsa meiltä, hän voi olla varma, että työ tehdään huolellisesti, jossa kaikki elävät ötökät kuolevat kerralla asunnon jokaisesta kolkasta mihin lämpö yltää. Jos luteet ovat menneet talon rakenteisiin (lattian alle, seinän väliin jne.) niin niitä ei saada edes lämpötorjunnalla 100% varmasti tapettua. Tällöin joudutaan pahimmassa tapauksessa purkaa talon rakenteita sekä uusimaan lämpökäsittely rakenteiden purun jälkeen. Tämä on onneksi erittäin harvinaista, koska luteet tykkäävät yleensä asustella huonekaluissa sekä sängyissä. Meillä on myös lämpökäsittelyä tukevia työmenetelmiä, jossa luteet saadaan tuhottua vaikka ne olisivatkin menneet rakenteisiin.

Ole siis tarkkana mistä tilaat lämpötorjunnan. Muista kysyä tekijöiltä tulityökortteja, tulityösuunnitelman sekä tulityölupien perään. Jos yritys yrittää tuoda lämpöpuhaltimia huoneistoon ja jättää ne sinne yksin, niin tässä kohtaa asiakkaan tulee todella huolestua asiasta. Silloin lämpötorjuntaa ei tehdä kuten pitää ja työn laatu on mitä on. Hintakin näissä on yleensä korkeampi kuin esimerkiksi meillä Bug Bustersissa mikä on kaiken kaikkiaan aika outoa.

ONNISTUMISPROSENTTIMME LÄMPÖKÄSITTELYSSÄ ON HYVÄ

Vuonna 2019 jouduimme toistamaan HeatBuster-lämpökäsittelyn takuutyönä ainoastaan yhden kerran. Onnistumisemme luteiden torjunnassa onkin siis lähes sataprosenttisen varmaa ensimmäisen lämpökäsittelyn aikana.

Haluamme, että teitä hyvät kuluttajat ei viilata linssiin näissä asioissa. Se on myös meidän etumme, että kaikki lämpötorjunnan nimikkeellä lämpötorjuntoja myyvät yritykset toimivat parhaalla mahdollisella tavalla, jotta ludeongelma(t) saadaan ratkaistua lopullisesti.

5 vastausta artikkeliin “LÄMPÖTORJUNNOISSA ON EROJA”

 1. Minulle kävi juuri näin mitä tässä varoitettiin. Olisi kiva kun olisi löytänyt tämän avautumisen hieman aiemmin. Yritys jonka nimeä en tässä vielä sano, tekee juuri noin, että tuo laitteet ja häipyy. Ovat tehneet jo kolme kertaa torjunnan, ja eikä loppua näy. Kohta menee hermo!

  PS: saisiko teiltä hiaman alennusta, jos joudumme tilaamaan palvelun jostain muualta nykyisen sijaan?

  1. Kiitos viestistäsi, ja olemme pahoillamme, että olet joutunut tuollaiseen turhaan pyöritykseen. Jos päädyt ottamaan jonkun muun tekemään homman kerralla loppuun, ota ihmeessä yhteyttä. Eiköhän me jotain sovita 😉

 2. Meillä kerrostalossa on taisteltu luteiden kanssa jo yli 1/2 vuotta. Isännöitsijä otti myrkytyksen vaikka osakkaat vaativat lämpökäsittelyä. Ollaan jouduttu hävittämään huonekalut ja niitä vilistelee edelleen pitkin huoneistoa. Meillä koko perheellä on hermoromahdus erittäin lähellä.

 3. Taidatte olla todella hölmöjä, tarvitseeko saunan lämmitykseen tulityökortin ? Entä kosteusvaurio kuivureihin ? Enme ymmärrä miksi haluatte tehdä kilpailijoista vihollisia !!!

  1. Kiitos rakentavasta kommentistasi. Saunan lämmitykseen ei tarvita tulityökorttia eikä saunalla pystytä tekemään luteiden lämpötorjuntaa. Kosteusvauriokuivureihin emme voi ottaa kantaa, kun emme sellaisia käytä, emmekä tiedä niiden toimintaperiaatetta. Mutta muutoin kyllä tulityökorttia vaaditaan lämpötorjunnan tekijältä.

   ”Tulityökortin tarvitsevat kaikki tulitöitä tekevät ja tulityöluvan myöntäjät. Tulityöt ovat töitä, jotka aiheuttavat ympäristössä paloriskin. Niiksi lasketaan kipinöintiä aiheuttavat tai avoliekillä tehtävät työt, sekä voimakasta lämpösäteilyä aiheuttavien välineiden käyttö. Ammattikäytössä myös käsikäyttöinen lämpöpuhallin vaatii tulityökortin ja luvan. Tulitöihin liittyy aina palovaara ja sen myötä turvallisuusriski.”

   Me Bug Bustersilla otamme vakavasti työntekijöiden sekä asiakkaidemme turvallisuuden sekä asiakkaiden omaisuuden varjeleminen. Tähän kuuluu, että kaikki työntekijämme käyvät tulityökurssin ja omistavat tulityökortin. Toimimme aina Suomen lakien puitteissa. Ja emme halua tehdä kilpailijoistamme vihollisia. Miksi niin haluaisimme tehdä? Ennemmin tekisimme muiden alan ammattilaisten kanssa yhteistyötä, jotta saisimme ludepopulaation aisoihin ihmisten kodeissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

TÄLLÄ VIIKOLLA VIELÄ TORJUNTA-AIKOJA VAPAANA!