KÄYTETYSSÄ HUONEKALUSSA PIILEE SUURI RISKI

KÄYTETYN HUONEKALUN OSTAMISESSA VOI PIILLÄ LUDERISKI

Jos etsit itsellesi käytettyä huonekalua, täytyy hankinnan kanssa olla erittäin tarkka ja varovainen. Saattaa olla, että käytetyssä huonekalussa on luteita joista myyjä ei kerro ostajalle.

Jos kuitenkin haluat ostaa sängyn, sohvan tai yöpöydän, tulee ostettava tavara vähintäänkin tarkistaa kunnolla. Tarkista, että huonekalussa ei ole mustia pisteitä (kuin kuulakärkikynällä tehtyjä jälkiä) tai luteiden kuivuneita kuoria tai munia.

Jos hiemankin epäilyttää, että huonekalussa saattaa olla luteita, suosittelemme että jätät huonekalun ostamatta. Käytetyn huonekalun mukana luteet pääsevät kotiisi ja siitä seuraa piinallinen prosessi, joka nostaa käytetyn huonekalun hinnan taivaisiin. Pahimmassa tapauksessa joudut hävittämään muutkin huonekalusi (myrkytys) tai tekemään koko huoneistolle lämpötorjunnan.

Vanhoissa huonekaluissa saattaa piilotella seinälude

Hälytyskellojen pitäisi soida ainakin siinä tapauksessa, jos joku myy lähestulkoon uutta sänkyä tai sohvaa kiireellä. Valitettavasti suomessakin on epärehellisiä ihmisiä, jotka eivät välitä vaikka luteet leviäisivät huonekalujen mukana ostajan kotiin.

Ja jos esimerkiksi roskakatoksessa on uudenkarheita huonekaluja, mattoja ym. tavaraa, niitä ei missään nimessä tule ottaa käyttöön. Ne ovat siellä roskakatoksessa syystä!

Olkaa siis varovaisia mitä ostatte ja mitä tuotte kotiinne. Riskit luteiden leviämiselle ovat todella suuret.

Jakakaa tätä tietoa eteenpäin ystäville ja kavereille, jotta ne säästyisivät näiltä ikäviltä yllätyksiltä. Jakaminen onnistuu sivun lopussa olevalla “Jaa tämä…” toiminnolla.

One Reply to “KÄYTETYSSÄ HUONEKALUSSA PIILEE SUURI RISKI”

  1. Meillä kävi juuri noin. Myyjä myi meille uudenkarhean moottorisängyn puoleen hintaan. Hieman ihmettelimme asiaa, mutta myyjä kertoi, että hänen selkänsä ei kestä sänkyä muutaman viikon nukkumisen jälkeen. No, sieltä tulikin sitten luteita kämppäämme. Ja se touhu maksoi maltaita. Varokaa oikeasti! Itse en osta enää mitään keneltäkään käytettyä huonekalua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *