Epäilen, että kodissani on luteita?

Epäilen, että kodissani on luteita

Epäilen, että kodissani on luteita!

Älä kuitenkaan hätäänny, koska voit pahentaa tilannetta!

Nyt on toimittava rationaalisesti, eikä missään nimessä lähteä toimimaan harkitsemattomasti ilman parempaa tietoa asiasta. 

Hätäilemällä saatat levittää luteita pitkin asuntoa, jonka vuoksi torjunta hankaloituu ja sen mukana myös torjunnan kustannukset kasvavat.

Kyse voi olla muustakin kuin luteista, esimerkiksi lintukirpuista.

Oletko käynyt matkoilla tai yöpynyt vieraassa paikassa?

Luteet ovat erittäin ikäviä seuralaisia ja ne voivat kulkeutua tuliaisina kotiisi hotellista, kesämökiltä tai asunnosta, jossa olet viimeaikoina yöpynyt. Ýleensä luteet leviävät vaatteiden tai tavaroiden mukana kotiisi ja asettuvat asumaan ensimmäiseksi sänkyysi tai sängyn välittömään läheisyyteen.

Luteet asettuvat asumaan nukkumapaikan läheisyyteen.

Oletko yöpynyt kesämökillä?

Epäilen, että kodissani on luteita? 1

Kesämökillä saattaa lennellä lepakoita, jotka asustavat talon rakenteissa. Lepakot ja lepakkoluteet ovat yleisiä varsinkin Länsi-Suomessa, jossa tavataan paljon lepakoita.

Lepakot levittävät luteita. Lepakot ovat saattaneet vallata mökin rakenteet ja tuoneet mukanaan lepakkoluteita. Lepakkoluteet eivät jää asustelemaan kesämökin sänkyihin, vaan asustelevat yleensä yläpohjassa piipun välittömässä läheisyydessä. Tämän vuoksi kesämökkien huonekaluista ei löydy luteiden ulostejälkiä eikä itse ludepesiä. Luteita saattaa esiintyä sisätiloissa harvakseltaan.

On harvinaisempaa, että lepakkoluteet siirtyvät mökiltä kotiisi. Tämä on tietenkin mahdollista, mutta erittäin harvinaista.

On mahdollista, että luteet tulevat asuntoosi naapurista.

Jos asut kerros-, rivi- tai paritalossa on mahdollista, että luteet leviävät talon rakenteissa.

Jos olet löytänyt huoneistostasi luteen tai luteita, mutta et ole yöpynyt muualla eikä sinulla ole käynyt vieraita tai et ole ostanut käytettyjä tavaroita sekä huonekaluja on mahdollista, että luteet tulevat asuntoosi naapurista.

Näissä tapauksissa on todennäköistä, että jossain naapurissa on erittäin laaja ja vaikea ludeongelma. Tällaisessa tapauksessa torjuntaa ei kannata tehdä, ennen kuin on selvitetty luteiden alkulähde. Muuten ludeongelma jatkuu vaikka kuinka kauan torjunnoista huolimatta.

Kerrostalojen ludeongelma on vakava asia!

Viiveellä nousseet puremajäljet

Kesällä mikä tahansa pistävä hyönteinen voi olla syypää iholle nouseviin puremajälkiin. Jos puremiin on syypää luteet, luteiden puremat voivat nousta viiveellä jopa 2 viikon päästä itse puremasta. Tämän vuoksi ei kannata heti hätääntyä, koska puremajäljet voivat tulla jälkijunassa, eikä luteita ole välttämättä siirtynyt kotiisi.

Tunnistus ja torjunta

Ludetorjuntaan ei pidä ryhtyä, ellei ole saanut näköhavaintoja luteista tai niiden jättämistä jäljistä. Ennen torjuntaa tulisi aina vahvistua siitä, että mitä torjutaan. Pitäisi olla vähintään näköhavainto itse hyönteisestä tai luteiden ulostejäljistä. Kallista torjuntaa ei kannata tehdä turhaan. Jos kyse ei olekaan luteista ja oireet jatkuvat, on torjunta tehty täysin turhaan.

Hanki ansateippiä saadaksesi purijan kiinni

Hanki verkkokaupastamme ansateippiä, jolla pyritään ottamaan pureva hyönteinen kiinni ja saamaan todistusaineistoa mahdollisista luteista. Ansateippien mukana tulee erittäin kattavat ja yksityiskohtaiset ohjeet ansateippien asentamiseksi.

Teippauksen ideana on, että luteella tai jollain muulla hyönteisellä, joka halutaan kiinni, ei ole mahdollisuutta tulla nukkujan kimppuun muuten, kuin kulkemalla teipin ylitse. Ryömivät hyönteiset jäävät teippiin kiinni todella tehokkaasti.

Seuranjakson olisi hyvä kestää vähintään 2 viikkoa sillä luteet syövät noin kerran viikossa.

Havainnon voit varmistaa esimerkiksi lutikka-ansojen avulla. Asenna lutikka-ansat lähelle luteiden mahdollisia kulkureittejä ja piilopaikkoja. Tarkasta ansat päivittäin hyönteisten varalta. 

Jäikö hyönteinen ansaan?

Kiinni jääneen hyönteisen tunnistus on erittäin tärkeää. Jos et itse pysty tunnistamaan ansaan jäännyttä hyönteistä, voit lähettää kuvan hyönteisestä meille joko whatsapp:illa numeroon +358104192190 tai sähköpostilla osoitteeseen tunnistus@bugbusters.fi

Älä ruhjo hyönteistä hengiltä, jotta sen tunnistus olisi mahdollista. Ota hyönteisestä kuva ja tarkista, että kuva on selkeä ja tarpeeksi läheltä otettu, jotta tunnistus voidaan tehdä luotettavasti.

Kun ludehavainto on varmistunut

Jos ludehavainto on varmistunut on aika ryhtyä torjuntatoimiin pikaisesti, jotta luteet eivät leviä enempää. Luteet eivät katoa itsestään, eikä niitä ole helppo hävittää omatoimistesti. Tämän vuoksi suosittelemme aina käyttämään ammattilaisten apua. Suosittelemme lämpötorjuntaa, jonka avulla luteista päästään lopullisesti eroon tunneissa.

Olemme koko Suomen tehokkain sekä asiantuntevin yritys luteiden torjunnassa. Yrityksemme on toiminut yli 6 vuotta tuhoten luteita yli +1000 kodeissa. Olemme keskittyneet eritoten luteiden torjuntaan, joten tietotaitomme luteiden torjunnassa on aivan omaa luokkaansa verrattuna kilpailijoihimme. Me tunnemme luteet ja niiden sielunelämän sekä tiedämme miten niistä päästään eroon takuuvarmasti.

Monesti meidät kutsutaan paikalle silloin, kun muiden torjuntayrityksien toimet eivät ole tuottaneet haluttua tulosta.

Erikoisosaamisalueemme on eritoten taloyhtiöiden hankalat tapaukset, jossa luteet ovat levinneet useisiin huoneistoihin taloyhtiössä.